Forskningspris gik til BRT-forsker

RA’s Støttefonds forskningspris for kollektiv bustrafik blev uddelt for 1. gang tirsdag den 9. oktober 2018 i Korsør. Prisen gik til postdoc Jesper Bláfoss Ingvardson for ph.d.-afhandlingen ‘Attractiveness of public transport systems in a metropolitan setting‘ (DTU, december 2017).

“Priskomitéen vurderer, at Jesper B. Ingvardson har udført et stykke arbejde på et højt akademisk niveau, og med stor relevans for de muligheder og udfordringer den kollektive trafik står overfor,” lød begrundelsen fra Lasse Repsholt, sektorchef i Danske Busvognmænd, ved prisoverrækkelsen. “Komiteen konstaterer også, at arbejdet allerede har opnået bred og international anerkendelse i faglige kredse. Afhandlingen har haft som overordnet formål at skabe øget viden og en bedre forståelse af de faktorer, der bidrager til at gøre kollektiv trafik attraktivt, men komitéen lægger navnlig vægt på Jespers arbejde i to artikler med at analysere effekterne af at implementere Bus Rapid Transit (BRT).”

I forlængelse af prisuddelingen holdt Jesper B. Ingvardson en præsentation af udvalgte resultater for et meget interesseret publikum på Transportøkonomisk Forenings konference om kollektiv trafik i Korsør.

Med prisen følger et legat på 20.000 kr.

Priskomiteen består af følgende medlemmer:

Søren Holk Hansen, Formand RA’s Støttefond
Morten Brønnum Andersen, Trafikselskaberne i Danmark
Harry Lahrmann, Aalborg Universitet
Otto Anker Nielsen, DTU

Facebooktwitterlinkedinmail